top of page

הרצאות


'הנסיכה היפה' ו'מציל העולם' 
איך מגיבים עולם האמנות ושוק האומנות, כאשר מתגלות שתי יצירות חדשות המיוחסות ללאונרדו.  העולם כמרקחה, כאשר על הפרק: אקדמיה, כסף והרבה יצרים; לעומת מאות ואלפי יצירות מוכרות ויקרות של רמברנדט, ואן-גוך ופיקאסו, העולם מכיר רק ששה עשר ציורים של לאונרדו. מה הסיפור של שני הציורים האלה? מי מחליט אם הם מקוריים? זו החלטה כבדת משקל מבחינה תרבותית; אם כן - שווים מוערך במאות מיליוני דולרים. אם לאו - הם חסרי כל ערך. 


קטאר ואבו דאבי – מיתוג באמצעות אמנות – חטא או גאונות? 
פעם העלו בנו השמות קטאר ואבו דאבי אסוציאציות של שיח'ים, נשים ברעלות, גמלים ונפט. איך הצליחו לגרום לנו לחשוב על מוזיאון הלובר, במקום על תופעת ניצול הזרים ומעמד האישה הנחות? בעידן שבו הכל ממותג, מיתוג מדינות הוא שיטה מוכרת; שימוש באמנות לצורך מיתוג - זאת כבר אופרה אחרת.

 

"גם האמת גם הבדיה, מה שהיה כמו לא היה..." 
עבד רומי, מיליארדר צרפתי ופסל בריטי זאת לא התחלה של בדיחה. לראשון - מטמון אגדי שצלל למצולות הים, לשני - שני ארמונות בוונציה ולשלישי אוסף פסלים מרהיב. כך נוצרה תערוכה שהלהיבה והוליכה שולל את עולם האמנות. דמיאן הירסט, וונציה 2017.

 

המחלה שחוצה תרבויות וזמן - מסע בין גן העדן לגיהינום
שינויים במצבי הרוח, חיוורון וחולשה, חוסר שינה, אובדן תיאבון – זו לא קורונה, זוהי מחלת האהבה. היא אינה פוסחת על איש ומונצחת על בדים, במות ומסכי קולנוע. בהרצאה תפגשו צייר, סופר, מחזאי, פסלת, מלחין, זמרת וכנראה גם את עצמכם.

 

על אמנות, בינה מלאכותית והיצירתיות שביניהן 
האם אתם מכירים את החתימה של האמן הזה?

Min max Ex[log(D(x))]+Ez[log(1-D(G(z)))] 

מה בין יצירתיות ובינה מלאכותית? אם המחשב יחליף את הציירת, המלחין והסופרת – האם נרגיש בהבדל? ומה על זכויות יוצרים? האם המתכנתים הם אמנים פורצי דרך או גאוני שיווק?

 

bottom of page